Mijn naam is Nancy Braam. Sinds 2011 ben ik werkzaam als psycholoog en sinds 2021 ben ik GZ-psycholoog. Als psycholoog heb ik veel gewerkt met patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) ook wel bekend als SOLK. Echter, de afgelopen jaren heb ik veel verschillende ziektebeelden voorbij zien komen en behandeld, zoals depressie, angst, trauma, persoonlijkheidsproblematiek, zelfbeeldproblemen, assertiviteitsproblemen en slaapproblemen. Als GZ-psycholoog en tijdens de GZ opleiding heb ik kennis gemaakt met de EPA (Ernstig Psychiatrische Aandoeningen) doelgroep en heb ik diverse ziektebeelden behandeld in deze doelgroep.

Mensen kunnen helpen, hun innerlijke rust vinden en werken aan balans is mijn passie. Het geeft mij energie om samen te onderzoeken waar men tegenaan loopt in het leven, hier stap voor stap aan te werken en vooruit te gaan in het leven. Een meer gebalanceerd leven, gezondere keuzes maken en verbetering van mentale gezondheid zijn doelen die belangrijk zijn voor mij en ik mijn patiënten graag meegeef. Ik hoor regelmatig terug dat de therapie niet altijd leuk was, maar wel confronterend, eerlijk, leerzaam en nuttig.

Gebruik maken van de natuur als spreekkamer is een mogelijkheid tijdens de behandeling. De natuur kan bevorderlijk werken bij zowel mentale als fysieke vooruitgang (bron). Als blijkt dat de spreekkamer een belemmering vormt voor vooruitgang in de behandeling of als er inhoudelijk andere redenen zijn om jouw mentale gezondheid te stimuleren door gebruik te maken van de natuur, kan dit onderdeel van de behandeling worden.